Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Διοργάνωση Festival Φρυκτωρίας

Διοργάνωση Festival Φρυκτωρίας 11/04/2016 00:08 #34


  • Δημοσιεύσεις:10
  • Το Άβαταρ του/της Φρυκτωρία
  • Φρυκτωρία
  • Administrator
  • Αποσυνδεμένος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντίρροπον είναι μία Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία με κοινωνικές δράσεις που αφορούν στη δημιουργία συνθηκών αλληλεπίδρασης και συνύπαρξης μεταξύ κοινωνικών ομάδων με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, στην αντιμετώπιση συγκρουσιακών καταστάσεων και στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη μίας δυναμικής μέσα από τις ίδιες τις κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες, στην κοινωνική συνοχή, την προώθηση του διαλόγου και της γνώσης, την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και στην ανάδειξη μίας νέας αντίληψης παροχής κοινωνικών υπηρεσιών. Η Αντίρροπον δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της μη τυπικής εκπαίδευσης, καθώς και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Η Αντίρροπον Α.μ.Κ.Ε. υλοποιεί από τον Απρίλιο του 2015 το Έργο με τίτλο «Φρυκτωρία: Ανοίγοντας το δρόμο στους αυριανούς πολίτες», με εταίρο τον όμιλο UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και με συμμετοχή του Συνηγόρου του Παιδιού σε ειδικές συναντήσεις/συζητήσεις με εφήβους. Το Έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο Έργο συμμετείχαν έφηβοι και έφηβες από διαφορετικές πολιτισμικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και από την κοινωνική ομάδα των Ρομά. Βασικός σκοπός του Έργου ήταν η συνειδητοποίηση της έννοιας της ιδιότητας του πολίτη και στοιχείων που απορρέουν από την πολιτική ιδιότητα, όπως ελευθερίες, δεσμεύσεις, δικαιώματα και υποχρεώσεις, στο πλαίσιο της αξιοποίησης της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του παιδιού (1989).

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 διοργανώνουμε, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του ανωτέρω Έργου, εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του, καθώς και παράσταση Forum Theatre (κοινωνικο-πολιτικό θέατρο) του αντίστοιχου εργαστηρίου που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Έργου.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου ΕΠΑΛ Ιλίου (Ανδρομάχης και Χασιάς, Ίλιον) και ώρα 10.00 με 14.00.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Αντίρροπον Α.μ.Κ.Ε., Βερανζέρου 23, Αθήνα Τ.Κ.: 10432, στο τηλέφωνο: 2130251533 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Τελευταία διόρθωση: 21/04/2016 15:36 από Φρυκτωρία.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.130 δευτερόλεπτα
Go to top